Oppretting og endring av "Grupper" kan superbruker gjøre. Det er ulik praksis for oppbygging av grupper. Noen ønsker en gruppe pr lege mens andre har avdeling som gruppenavn.

1. Velg "Grupper" i Hovedmeny (ligger under Arbeidssted)
  2. Velg ønsket protokoll/fagsystem
  3. Velg aktuelt arbeidssted. Her kan du gjøre følgende:
    • Legg til en ny gruppe ved å klikke på pluss-knappen som ligger på øvre side av vinduet
    • Deaktiver ved å hake bort Aktiv i bildet helt til høyre. Pasienter som ligger i deaktiverte grupper, blir ikke tatt med i rapporter eller populasjoner.
    • Endre egenskaper på en gruppe som allerede eksisterer. Klikk på gruppen i listen og du kan gjøre endringer. Når du har foretatt endringer, husk å Lagre
    • Det er også mulig å legge inn antall senger på den aktuelle gruppen.
    • For å arkivere grupper permanent, klikk på arkivskuffen helt nede i høyre hjørne.  Gruppe kan ikke arkiveres om det finnes pasienter i gruppen. Om du prøver å arkivere en gruppe som har pasienter, får du feilmelding.