Ny bruker må allerede være opprettet i domenet (AD).   For å få tilgang til programmet og databaseserver, må ny bruker legges inn i riktig tilgangsgruppe. Det gjøres av driftsavdeling eller lokal systemadministrator. Den som skal registrere nye brukere, må ha rollen Brukerstøtte for å kunne opprette nye brukere. Alle som har denne rollen, får opp Superbruker i hovedmenyen.

Klikk på «Superbruker» og velg deretter «Brukere og roller»

Se etter hvilke brukernavn de øvrige har fått tildelt om du er usikker på hva domenenavnet er hos dere (vårt domenenavn her er DIPS-AD og brukerkode er moe – dermed blir brukernavnet DIPS-AD\moe).

Klikk på grønt plusstegn for å opprette ny bruker.

I programversjon 20.1

Legg inn brukernavn etter skråstrek. Det er ikke mulig å registrere passord for såkalte "domenebrukere" (brukernavn med skråstrek).  Disse feltene vil derfor normalt være grået ut. Feltene Yrke og Arbeidssted er obligatoriske.

Klikk OK. Nå har brukeren fått tilgang til programmet, men for å få snarvei og mulighet til å velge programmet fra verktøylinjen og/eller via Startmeny må de være meldt inn i aktuell tilgangsgruppe. Kontakt lokal Helpdesk/Brukerstøtte så hjelper de dere med det.

Søk opp brukeren i filteret. Brukeren vil vanligvis selv oppgi navn/fødselsdato ved første gangs pålogging. Alternativt kan du legge det inn ved å velge ikon ved siden av det grønne plusstegnet.

Hvis brukeren skal ha noen spesielle roller (som leder, superbruker osv.), må dette tildeles under fanen Roller (markert med pil i bildet over). Visse roller og rettigheter følger også med yrket. Se detaljer i Veiledning for superbruker

https://ulriken.freshdesk.com/a/solutions/articles/44001877188