Konfigurasjonsfil

Konfigurasjonsfilen for globale innstillinger i FastTrak heter emetra.ini og ligger i mappen Settings under FastTrak.

Følgende kan settes i konfigurasjonsfilen:

[Application]

Kiosk=1

Innhenting av pasientskjema fylt ut i webaplikasjon/kiosk

IncludeProms=1

Utsendeing av pasientskjema via HelseNorge

IncludeEpidemic=1

Smittesporingsfunksjonalitet

ConfigName

Fagjournal som FastTrak skal kjøre. Inkludert hvilke moduler som hører til aktuelle fagjournal (eks: Medikasjon, Diagnose og Kritisk info er ikke  med for FastTrak Skopi.)

Messaging=1

Bruk av meldingsmodul for sending/mottak av tradisjonelle KITH-meldinger

AskCompletedForm=1

Angir om dialog skal komme ved forsøk på signering av ukomplett utfylt skjema

AskSignedForm=1

Angir om dialog skal komme ved forsøk på notateksport av usignert skjema

ShowAccessSelectorOnStart=1

Angir om startbildet skal starte med valg av yrke og arbeidssted dersom bruker har rollen(e)

[FastTrak]

PatientTimeOut=xx

Angir at pasientbildet i FastTrak lukkes ned etter xx minutter

[NoteClipboard]

ClearDelay=xx
Angir delay på nullstilling av clipboard angitt i sekunder. Default er satt til 90 sek.

[ContextSync]

Angir hvilken type kontekstsynkronisering som brukes. (To ulike varianter, en som brukes sammen med DIPS Classic og Doculive og en som brukes med DIPS Arena.)

[PROMS.DIPS]

Angir API-nøkkel og URL for utsendelse av PROMS/pasientskjema.

[DIPS]

Angir plassering/navn på DIPS-server (for at kontekstsynkronisering skal fungere)

[FHIR.PersonList]

Skrur av og på integrasjon mot oppslag i DIPS sitt FHIR-person som er i bruk i Helse Sør Øst (fra «sikre grensesnitt»-prosjektet). Angir også sertifikater, om døde pasienter skal inkluderes i søk, antallet tegn det skal søkes med, hvor søk logges etc.

[NHN.Personregister]

Som over, men for NHN Personregister. Ikke aktuelt i HSØ.

[Metadata]

LocalFiles=1 angir at metadata må kjøres fra lokale filer, når det ikke er tilgang til internett (gjelder for HSØ).

Konfigurasjon fra superbrukermeny og administrasjonsverktøy

Vedlikehold av lokalt oppsett med grupper etc. er tilgjengelig fra superbrukermenyen i FastTrak. De mest vanlige funksjonene er tilgjengelig direkte fra supebrukermenyen, mens mer avansert funksjonalitet er tilgjengelig i adminstrasjonsverktøyet Admintool.

Arbeidssteder

Nye arbeidssteder må settes opp i databasen av administrator. Ofte er det bare ett arbeidssted per databaseinnstans, men det kan i enkelte tilfeller være hensiktsmessig med flere ut fra lokal organisering.

Hvis det er flere arbeidssteder kan tilgang til de ulike arbeidsstedene, og varighet av dette styres fra Admintool.

Grupper

Nye pasientgrupper legges til ved å velge Ny pasientgruppe fra superbrukermenyen. Merk at dette vil legge til en ny gruppe på aktivt arbeidssted i FastTrak. Hvis det skal legges til grupper på andre arbeidssteder enn det som er aktivt i FastTrak, må Admintool benyttes.

Grupper kan deaktiveres med valget Deaktiver gruppe, under Tilpasning i superbrukermenyen.

Merk at grupper ikke kan deaktiveres med mindre de er tomme for pasienter.

Tilsvarende funksjonalitet finnes også i Admintool, men her kan også gruppenavn endres, antall senger på en gruppe kan settes og det kan angis at pasienter som legges inn på en gitt gruppe ikke skal regnes som aktive pasienter.

Deaktivere skjema

Det er mulig å deaktivere (skjule) eller aktivere skjemaer i FastTrak fra Admintool. Skjemastatus blir bare endret lokalt på installasjonen, og vil ikke gjelde for andre installasjoner. Det vil heller ikke få noen innvirkning på skjema som allerede er fylt ut. De vil alltid vises i pasientens journal. Det er kun på oversikt over Legg til skjema de skjules.

1. Fra Hovedmeny i AdminTool åpnes Deaktivere skjemaer
  2. Velg aktuell Protokoll/Fagsystem
  3. Marker skjema du ønsker å deaktivere
  4. Klikk på knappen som er markert under som Deaktiverhttps://s3.amazonaws.com/cdn.freshdesk.com/data/helpdesk/attachments/production/2043128611654/original/FcZEzf8FLkWBLoYSZJ8v1Ni_vv2QFPFdjg.png?1594988951

Profesjonelle relasjoner

Profesjonelle relasjoner er en lokal konfigurasjon, slik at dere kan velge selv hvilke relasjoner dere ønsker å ha i basen og varighet på relasjonen.

For å få tilgang til en pasientjournal, må en behandler registrere hvilken relasjon hen har til pasienten. Hvis det kun finnes én mulig relasjon for aktuell profesjon, velges denne automatisk.

Hvis FastTrak brukes til kronikeroppfølging (Diabetes, Sykehjem etc.) vil det være hensiktsmessig med flere mulige relasjoner per profesjon, men ulik varighet på relasjonen. (eks: Tilsyn på vakt vs. Pasientansvarlig lege.)

Hvis FastTrak brukes for pasientgrupper som vanligvis ikke skal følges opp videre, er vår anbefaling at det kun lages en profesjonell relasjon per profesjon, slik at behandler ikke trenger å angi relasjon til pasient for hver åpning av journal i FastTrak.