Installasjon av DSLinkLab

For å lese laboratoriedata kan det være nødvendig å oppdatere DIPS installasjonen.  Det skjer ved å installere DB-DSLinkLab-0.0.0.1.DUP eller tilsvarende nyere versjon i databasen.  Kontakt DIPS kundeservice for å få tilsendt nødvendige filer.  Denne DUP-en oppretter kun nye views, den endrer ingen gamle.  Den kan derfor installeres uten å ta ned DIPS.

Server, brukernavn og passord

Servernavn, brukernavn og passord til labviews legges i filen emetra.ini i underkatalogen Settings.  For å kryptere brukernavn og passord før lagring bruker du menyvalg Kryptering under Administrator i startbildet i FastTrak.  Se eksempel:

[DIPS]
Server=DIPS.WORLD
dslinklab.username=8FFADlQoHum/i
dslinklab.password=EXO2yx+LHqdJQ

Det er viktig at teksten står under overskriften DIPS slik som vist.

Midlertidig deaktivering av integrasjon

Du kan midlertidig deaktivere tilkoblingen til DIPS ved å legge inn denne linjen under samme overskrift:

[DIPS]
Enabled=0

Server, brukernavn og passord kan fortsatt stå.  For å aktivere igjen setter du Enabled=1. Automatisk gjenkjenning av aktiv pasient vil fungere selv om databaseintegrasjonen er deaktivert.

SykehusId i konsoliderte databaser

De regionale helseforetakene slår i 2014 og 2015 sammen DIPS-databaser til større enheter.  I den forbindelse skal innhenting av labdata skje per sykehus, og ikke fra hele databasen.  Dette krever en endring i filen emetra.ini:

[DIPS]
SykehusId=1879707

De aktuelle kodene er i tabellen nedenfor.
SykehusStedKodeDatabase
Bodø5000002EFT00011
UNN3400088EFT00020
Hammerfest2300080EFT00021
Kirkenes2100076EFT00022
VesterålenStokmarknes5000002EFT00023
LofotenGravdal5000002EFT00024
Mo i Rana1879707EFT00025
Mosjøen2090075EFT00026
Sandnessjøen1890074EFT00027